Gezin bank boekje lezen

Niet alleen economisch, maar ook sociaal resultaat

Social return is een instrument voor gemeenten om sociale doelstellingen te realiseren. Het is het principe dat opdrachtnemers bij een aanbesteding naast het uitvoeren van de reguliere opdracht iets terugdoen voor de gemeente, op sociaal vlak.

Hoe kun je iets terugdoen?

Geweldig is het als aan mensen met een afstand tot de arbeidsdienst een stageplek of baan kan worden aangeboden. Maar het afnemen van producten en diensten van een leer-werkbedrijf (van verpakken tot groenvoorziening tot repro en post) is ook een waardevolle optie. Of het verzorgen van een cursus of training (om niet) aan de doelgroep van WerkSaam.

Onlangs heeft verzekeringsbedrijf Mandatis een aanbesteding van de SED organisatie gegund gekregen. Coördinator SROI Saša van Kesteren van WerkSaam ging met Mandatis in gesprek over de mogelijkheden voor invulling van de SROI verplichting. Mandatis wilde het bedrag graag doneren ten behoeve van de regio West-Friesland. Zij kozen voor een donatie aan Stichting Leergeld West-Friesland.

Een verschil maken

Op deze manier kan Mandatis bijdragen aan het verminderen van de kloof tussen kinderen uit gezinnen met verschillende sociaal-economische achtergronden, het doel van Stichting Leergeld. Waardoor elk kind de kans krijgt om zich te ontwikkelen en te groeien. Mandatis laat zo haar betrokkenheid zien bij de lokale gemeenschap en heeft concrete actie ondernomen om sociale en economische gelijkheid te bevorderen. Dat is SROI! Door te investeren in de toekomst van de jeugd van West-Friesland draagt Mandatis bij aan een sterker en veerkrachtiger gemeenschap. Zo maakt Mandatis een verschil die blijvende verandering teweegbrengt.

Er is veel mogelijk

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn binnen een SROI-verplichting? Of wat de SROI-behoefte in de regio is? Neem vrijblijvend contact op met de coördinator SROI voor West-Friesland: Saša van Kesteren: Sasa.vanKesteren@Werksaamwf.nl 

<span class='notranslate'>werksaam</span></span></span></span></span></span></span></span></span>_leergeld_handenschudden
Wilt u teruggebeld worden?
Vul uw gegevens in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.